Anastasiades: Kıbrıs Türk tarafının siyasi eşitlikle ile ilgili yorumu kabul edilemez

162

Rum lider Nikos Anastasiades, Kıbrıs Türk tarafının siyasi eşitlikle ile ilgili yorumunun işlevsel ve yaşayabilir bir devlete yol açamayacağını “ve bu nedenle kabul edilemez” dedi.

Salı akşamı Lefkoşa’da bulunan Kıbrıs Bankası’nın Kültür Merkezinde bir serginin açılış törenine katılmadan önce basın mensuplarına açıklamada bulunan Anastasiades, ” gayet tabii, Kıbrıs Türk tarafının taleplerini kabul etmeye hazır değilim. Kıbrıs Türk tarafının talepleri tüm Kıbrıslıların arzu ettiği; yaşayabilir ve işlevsel bir devlet; normal ve gerçekten bağımsız bir devlet giden yolu açmıyor” dedi.

Kıbrıs Türk tarafının, Cumhurbaşkanı’nın parlamenter demokrasi ile ilgili önerisinin BM Genel Sekreteri’nin çerçevesi içinde olmadığı iddiası hakkında bir soruya Nikos Anastasiades, söz konusu önerinin iki toplumlu, iki bölgeli federasyon çerçevesindeki bir öneri olduğunu söyledi.

Anastasiades, parlamenter demokrasi konusuna değinerek “iki toplumlu, iki bölgeli federasyon içerisinde; etnik temelde değil, politik bir temelde hükümetlerin oluşturulması veya hükümetler için karar verilmesi konusunda şartların oluşturuyor” dedi.