Birleşik Krallık Yüksek Komiserliği Sözcüsü, ülkesinin BM Güvenlik Konseyi’nin Maraş’a yasal sahiplerinden başka kişilerin yerleştirilmesinin ‘kabul edilmez’ olduğunu belirten kararını tamamen desteklediğini bildirdi.
Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) açıklamalarda bulunan Rum Sözcü, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun, Mağusa’nın tellerle çevrili bölümünün (Maraş’ın) açılması için hazırlıklar yapıldığı açıklamalarını yorumladı.
Sözcü, “Maraş’ın akıbeti, BM Güvenlik Konseyi’nin 550 ve 789 sayılı kararlarına konudur ve Birleşik Krallık tam olarak bu kararları desteklemektedir. Bu kararlar, Varoşa’ya kendi sakinleri dışında kişilerin yerleştirilmesinin ‘kabul edilmez’ olduğunu açıkça belirtmektedür” dedi.