Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’nin Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesindeki faaliyetleri konusunda dayanışmasını ifade ederek Avrupa’nın savunma alanında güçlendirilmesinin önemine işaret etti.
Macron, perşembe günü Fransa’da temaslarda bulunmakta olan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamada bulunarak Türkiye’nin Kıbrıs’ın MEB’indeki faaliyetleri konusuna değindi.
“Avrupa savunma alanını güçlendirmek istiyoruz; Yunanistan’ın Doğu Akdeniz bölgesinde artan gerginlikle karşı karşıya bulunuyor, Türkiye Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde gerginlik yaratıyor” diyen Macron Avrupa Birliği ve Fransa’nın bu alanda “zayıflık göstermeyeceklerini” söyledi ve dayanışmasını ifade etti.
Kha