İtalya’nın borçları AB’yi korkutuyor

216

AB borcunun milli gelirine oranı yüzde 131’i geçen İtalya’yı acilen mali tedbirler almaya çağırdı. Yunanistan gibi borç krizine girebileceğinden endişe edilen İtalya’yı kurtarmanın neredeyse imkansız olacağı düşünülüyor.

Avrupa Birliği (AB), biriken kamu borcu stoğunu eritmesi için İtalya’ya uyarıda bulunarak, hükümeti önlem almaya çağırdı. AB Komisyonu’nun İtalya’nın ekonomik görünümüne dair hazırladığı raporda Roma yönetiminin borç, yavaş büyüme ve yüksek işsizlik oranından kaynaklanan zorluklarla karşı karşıya olduğu belirtildi.

AB Komisyonu Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici, “Bu sorunların çözümünde ilerleme sağlanmaması ne yazık ki bizi İtalya’daki aşırı makroekonomik dengesizliğin devam edeceği sonucuna ulaştırıyor” diye konuştu. Moscovici gazetecilere yaptığı açıklamada, İtalya hükümetinin kamu finansmanını iyileştirmesi, kamu idaresini ve yargı sistemini verimli hale getirmesi, iş dünyasını büyütmesi ve işgücü piyasası ile finansal sistemini güçlendirmesi gerektiğini söyledi. Moscovici’ye göre İtalya’nın mevcut ekonomik durumuna bakıldığında bu tedirlerin acilen alınması gerekiyor.

https://www.dw.com/tr/italyan%C4%B1n-bor%C3%A7lar%C4%B1-abyi-korkutuyor/a-47718157