Yunanistan’ın göç politikalarından sorumlu bakanı Yorgo Kumuçakos, AB’ye göç dalgasının önlenebilmesi için Suriyeli göçmenlere ev sahipliği yapan Türkiye’ye yapılan yardımların artırılması gerektiğini söyledi.
Yunanistan’ın Göç Politikalarından Sorumlu Bakanı Yorgo Kumuçakos Avrupa’ya gelen sığınmacıların sayısının azaltılabilmesi için Türkiye’ye daha fazla maddi yardımda bulunma çağrısı yaptı.
1 Kasım’da göreve başlayacak yeni Avrupa Komisyonu’na seslenen Bakan Kumuçakos, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile varmış olduğu mülteci mutabakatı kapsamındaki taahhütlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
Türkiye’ye ödenen fonların yeniden değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Kumuçakos, “AB’nin bu olasılığı olumlu olarak değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Yunan Bakan, Türkiye’ye yapılacak yardımlar konusundaki adımın karşılıksız olmayacağını vurguladı.
https://www.dw.com/tr/yunan-bakandan-t%C3%BCrkiyeye-yap%C4%B1lan-yard%C4%B1mlar%C4%B1-art%C4%B1rma-%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1s%C4%B1/a-50619822