AP Yeşiller eş başkanı Ska Keller, AB liderlerine Türkiye’nin Kıbrıs sularında sondaj yapma niyetini kınamaları çağrısı yaptı

167

Avrupa Yeşiller Partisi adayı ve Yeşiller/EFA eş başkanı Ska Keller, AB liderlerine Türkiye’nin Kıbrıs sularında sondaj yapma niyetini kınamaları çağrısında bulundu.

Ska Keller, çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde hidrokarbon sondaj araştırmaları yapma niyetini belirtmiştir ki, bu bölgede gerginlik kıvılcımıdır. Bir Türk gemisinin adanın güney batısındaki Baf’ın 60 kilometre batısında bir yerde olduğu haber verilmiştir” dedi ve şöyle devam etti:

“Türkiye, Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesi içerisinde sondaj faaliyetlerine başlama niyetini hemen rafa kaldırmalıdır.”

“Bu çevresel nedenlerle de tamamen yanlış bir yaklaşımdır. Teknik bilgi eksikliği Akdeniz’de deniz yaşamına ciddi zararlar verecek büyük sızıntılara yol açabilir. İklim krizinin olduğu bir zamanda bu uzak ihtimalle bile tahammül edilecek bir şey değildir.”

“Perşembe günü Sibiu’da bir araya gelen AB liderlerine MEB içerisindeki sondaj niyetinden dolayı Türkiye’yi kınamaları çağrısı yapıyoruz.”